31.10.2023.

Regional Scrum Gathering Balkans 2023: Sve što ste hteli da znate, a niste imali koga da pitate o Agile pristupu u gaming svetu

Ostalo je manje od mesec dana do jedne od najznačajnijih Agile konferencija u našem regionu. Regional Scrum Gathering Balkans vas poziva na nezaboravno druženje 16. i 17. novembra u Madlenianumu.

Ovaj, sada već internacionalni događaj će predstaviti Agile na jedan potpuno drugačiji način. Za sada se Agile pristup uspešno odomaćio u mnogobrojnim IT i non IT kompanijama, ali ono što je manje poznato je da pored IT, telekomunikacionog, bankarskog, FMCG i mnogobrojnih drugih sektora, agile principe primenjuju i mnogobrojni studiji za razvoj video igara.

Zato, ove godine RSG Balkans otvara novu temu i prostor za razgovor – Agilni pristup razvoju video
igara.

 

U današnjem brzom svetu razvoja video igara, stvaranje izvanrednih naslova postaje sve zahtevnije.
Timovi se suočavaju sa stalnim izazovima, promenama i nepredvidivim situacijama. Agilni pristup nije
samo metodologija, već kompas koji timu pomaže na putu kroz izazove i nepredvidivost, i nudi alate i
pristupe koji vode ka izvanrednim rezultatima.

Kako?

Odgovor na to pitanje možete čuti sa jedne od tri scene u Madlenianumu, a nedoumice na vaša
mnogobrojna pitanja vam može rasvetliti Stefan Stojković iz „Playstuidos-a“ sa temom: Game Development Playground – Navigating Change Through Continuous Improvement. Osim njega, vaše brojne dileme će rasvetljavati i Saša Drinić, Aleksandar Sakač, David Vesović, Nikolina Čeko iz „Mad Head Games-a“ sa panel diskusijom Sky High Peaks of Production Management in Game development.

 

Stvarni primeri i strategije za fleksibilnost od Stefana Stojkovića iz Playstudios-a

Game developeri, prisustvovanjem, mogu steći uvide u to kako agilne metodologije unapređuju razvoj igara, podstičući kreativnost i efikasnost u procesu. Program koji pripremamo će se baviti stvarnim primerima, prikazujući strategije za fleksibilnost, brzo iteriranje i isporuku privlačnih igara koje oduševljavavaju igrače. Učesnici mogu istražiti Agilne prakse i kako one omogućavaju saradnju, sinhronizaciju, kontinuirano unapređenje i povratne informacije koja je suština izgradnje uzbudljivih igara i proizvoda. Koncepti koje planiramo da podelimo su primenjivi u različitim okruženjima, čineći ovaj događaj intrigantnom prilikom za one koji žele raditi na svom kontinuiranom ciklusu unapređenja kao i usavršiti svoje veštine i procese razvoja igara. kaže Stefan Stojković Agile coach (Playstudios), govornik na ovogodišnjem RSG Balkans.

Kako biste bliže razumeli i prihvatili novine iz Agile sveta, preporučujemo vam da odslušate i sledeće
govornike:

Geoff Watts: The Lost Art of Mastery – Reigniting Excellence in Agile Development
Roman Pichler: Agile Product Roadmaps
Norma Acevedo: DevOps – Bridging the Gap in the Pursuit of Continuous Delivery Excellence
Christopher Bramley: Brace yourselves, the change is coming: How can leadership turn fear into
progress?
Vladimir Kelava: Culture eats everything for breakfast
Predrag Rajković: Elevate your product team – productivity, skills, motivation

 

 

Prakse koje su važne, nove perspektive i trendovi od Mad Head Games-a

Sa izazovnim projektima kao što je lansiranje Scars Above naše prve core igre, u februaru 2023.godine, i velikim planovima koji su pred nama, mi u Mad Head Games-u uvek smo spremni da podelimo svoja iskustva i učimo od drugih. Kao profesionalcima koji se bave upravljanjem projektima u gejmingu, ova konferencija biće sjajna prilika za dublje razumevanje agilnih metodologija ne samo u procesima razvoja igara već i u nizu drugih industrija. Rado ćemo sa kolegama i vodećim stručnjacima razgovarati o praksama koje su za nas bile važne i novim perspektivama i trendovima u ovoj oblasti.“ kaže Saša Drinčić iz Mad Head Games-a, govornik na ovogodišnjem RSG Balkans.

 

Uz brojne teme koje će vas podstaći na dodatna pitanja i razmišljanja, oba dana konferencije vam na raspolaganju stoji i Couching corner gde sa govornicima konferencije možete razgovarati o konkretnim dilemama koje imate na umu. Ovogodišnji moderator couching kornera je čuveni Petri Heiramo, koji vam može dati korisne uvide u svet Agile-a, što će vam biti korisno ako se po prvi put susrećete sa ovom tematikom.

Domaćin Regional Scrum Gathering ℠ je Agile Serbia, edukativni centar koji se specijalizovanim Agile obukama bavi više od decenije. Title sponzor konferencije je Scrum Alliance – vodeća globalna sertifikaciona organizacija. Podršku ovom događaju su dale renomirane kompanije: PRODYNA, Raiffeisen banka, Nestle, ali i mnoge druge.

Ne propustite priliku da ove godine uživo slušate i razgovarate sa najpoznatijim Agile predavačima, kao i
da se povežete sa najznačajnijim Agile praktičarima iz IT i non-IT zajednice!

Karte možete rezervisati na linku. Više nformacija putem email-a: scrum@puzzlesoftware.rs ili sajta
www.agile-serbia.rs

Vidimo se 16 – 17 . novembra u Madlenianumu!