17.02.2023.

Prva srpska igra na Netfliksu – Highwater!

Imamo neizmerno veliko zadovoljstvo da ekskluzivno prenesemo vest zbog koje smo hodali po jajima, trudeći se da je u uzbuđenju ne izlanemo pre nego što sazri za javnost: Demagog studio potpisao je ugovor sa najvećom striming platformom, te će Highwater za mobilne telefone biti Netfliks ekskluziva!

Kao što možda već znaš, Highwater je prequel u odnosu na kritički izuzetno dobro ocenjen debi Demagog studija, Golf Club: Wasteland. Igrački i grafički ovo će biti veliki level up u odnosu na prvi naslov zato što je igra smeštena u 3D okruženje, a gameplay je znatno složeniji. Spremi se za vizuelno očaravajući svet koji će te ovoga puta uvući u potezne borbe i upoznati sa skoro stotinak likova i pretečom Radio Nostalgije sa Marsa! Izlazak igre za PC na Steam-u i za mobilne uređaje na Netflix Games-u očekuje se „vrlo skoro”, a ubrzo potom i za konzole, prenosi nam Demagog Studio. Tako da, ako već nisi, krajnje je vreme da baciš jedan wishlist na Steam-u!

Druga stvar koja je nova u vezi sa prequel-om jeste to što je Demagog svoje novo igračko čedo predao u ruke drugoj izdavačkoj kući. Dok Golf Club: Wasteland i The Cub (koji se očekuje u novembru ove godine) izdaje Untold Tales, marketinško kormilo za Highwater preuzeo je Rogue Games. Igor Simić, CEO i kreativni direktor Demagog studija, rekao nam je da:

„U samom Netfliksu izgleda postoji buzz oko igre, naročito oko emocija koje igra izaziva.”

Rogue Games je to iskoristio, i eto nama prve srpske Netfliks igre! Buzz o kom Igor govori nikako nije slučajan jer je ekipa Demagog studija zaista vična u worldbuilding-u i lako vas upeca u emotivnu mrežu. Kako je Igor rekao na predavanju koje je održao ove godine na WN Belgarde konferenciji, glavni lik njihove trilogije u stvari je sam svet. Saradnja sa Netfliksom otuda može pomoći dugoročnom cilju ovog indi studija da transmedijalno proširi svet njihovih igara i na male ekrane. Kad može The Last of Us, što ne bi mogli i oni! A mi držimo fige i radujemo se i samoj pomisli da ćemo Čarlija, Nikosa i mladunče možda negde u budućnosti gledati i u obliku filmske adaptacije!