21.11.2023.

Praznik pred praznik – probaj deset indie igara iz Srbije na decembarskom Games.con festivalu

Tri dana gejminga i pop kulture dešavaju se na Beogradskom sajmu, od 8. do 10. decembra na festivalu Games.con - dođi da probaš najnovije igre domaćih indie studija, da popričaš sa njihovim kreatorima i obiđeš Shift2Games štand, gde možeš saznati sve o tome kako se pridružiti industriji video igara u Srbiji.

U sajamskoj gunguli ne možeš promašiti veliku indie zonu, gde će čak deset lokalnih gejming studija i timova predstaviti demo svojih igara. Za neke od njih možeš dobiti i Steam key, i ostaviti developerima vredan feedback na osnovu kojeg će dalje unapređivati svoju igru.

Evo koje igre te očekuju:

  1. Air Hockey Chaos 3D by Capsule Game Studio – futuristička arkada o klasičnim Air Hockey igrama sa naprednim gejmplejom, taktikama i različitim modovima. Pakove udarate malo drugačijim ručkama. Na raspolaganju su tri stila igre: attack, defend i confuse. Na vama je kako ćete pobediti protivnika.
  2. Water Me & You by Shosha Games – igrak kao kapljica vode i semenoliko biće koje može da menja agregatna stanja. Isključivo co-op puzzle platform avantura.
  3. Tiny Thieves by Adreamation Games – Leti kao vrana, bori se sa ljudima i ukradi svetlucave predmete. Zatim ih prodaj svom prijatelju Krtici da zaradiš dragulje. Opremi svoju kućicu na drvetu da bi otključao nove veštine i apgrejdovao se!
  4. Code Alkonost by Alkonost tim – avanturistička igra inspirisana slovenskom mitologijom. Sa dubokom emotivnom pričom, inovativnim gejmplej mehanikama, i vizuelnom estetikom slovenske kulture, igra pruža nezaboravno iskustvo i prati priču mlade protagonistkinje Vere u potrazi za istinom. Igrači će istraživati mračne svetove, suočavati se s raznim stvorenjima, i donositi ključne odluke koje oblikuju ishod priče.
  5. Swords and Hexes by Studio BEDEM – duhovni naslednik igara kao što su Settlers of Catan i Riziko, kao i Heroes of Might and Magic, Civilization i Warcraft 3. Potezna igra koja predstavlja kombinaciju strategije sa resursima i PvP. Igrači mogu da naprave svoje mape i pozovu prijatelje da se bore sa njima ili protiv njih ili da se okršaju protiv veštačke inteligencije u različitim modovima igre. King of the Hill, Capture the Flag, Total Annihilation su samo neki od modova koji igrač može da izabere.
  6. Hex: Challenge Royale by Digital Ronin – igra bazirana na mehanici šaha sa elementima fantazije.
  7. Music Box Plus by WebmasterGM – edukativna višejezična muzička igra za decu.
  8. Cody’s Nightmare by Afternoon Games – Cody’s Nightmare je 2D pixel art igra o dečaku koji je zarobljen u svom košmaru. Jedini način da se probudi je da pobedi svoje strahove, koji su predstavljeni kroz neprijatelje u igri.
  9. Cloudburst by Phobos – igra koja spajanjem battle-royale i survival gejmpleja stvara novi žanr koji pruža vrhunsko iskustvo ljubiteljima oba žanra. Igra je smeštena u postapokaliptičnoj alternativnoj stvarnosti u kojoj su drevni roboti i rojevi dronova doveli čovečanstvo do ivice istrebljenja.
  10. Infinity Heroes by Infinity Games – Web2.5 taktički auto battler. Igrači skupljaju jedinice i heroje, koji se mogu apgrejdovati, i s kojima idu u bitku. Sve jedinice i heroji se takođe mogu “mintovati” na blockchain, tako da igrači imaju puno vlasništvo nad njima.

Odmah pored indie zone nalaziće se i štand platforme Shift2Games, na kojem će tim Asocijacije industrije video igara Srbije moći da ti objasni sve o tome kako se počinje u svetu video igara i kako jednog dana i ti možeš raditi u gejmingu. Vidimo se!