08.03.2023.

Potrebno nam je više žena i devojaka u gejmingu

Povodom 8. marta - Dana žena, drugu godinu za redom SGA organizuje događaj posvećen devojčicama, devojkama i ženama kako bi ih osnažili na putu izgradnje karijere u gejming industriji. Celodnevni događaj pod nazivom „SGA Empowers" biće realizovan na četiri lokacije u Beogradu tokom 9. marta.

Izveštaj Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) pokazuje da je Srbija po jednoj stvari vodeća u Evropi – po broju žena zaposlenih u gejmingu. Ali to je i dalje tek 30% žena i često na pozicijama poput HR ili social media.

Upravo zato, SGA organizuje SGA Empowers, događaj posvećen ženama svih uzrasta i nivoa znanja – kako bi njihov put ka poslu iz snova učinili lakšim, a onim ženama koje već rade u industriji pomogli da napreduju.

Tokom jednog dana, 9. marta, na četiri lokacije, biće organizovano 5 besplatnih događaja:

Ova aktivnost je deo SGA Empowers dana koji je omogućila kompanija 3Lateral kao deo Epic Games, kao i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.