19.07.2022.

Pikselizuj čuvene Vilerove goblene i osvoji vrednu nagradu na gejm art konkursu Etnografskog muzeja

Da li na ovoj slici vidite ukras sa zida bakine kuće ili scenu iz video igre? Mi vidimo oba, i zato vas pozivamo da nam pomognete da stvorimo nove svetove.

Ako se bavite 2D ili 3D artom ili animacijom, grafičkim dizajnom, koncept artom, ilustracijom, a volite video igre ili želite da se bavite gejm artom, nudimo vam nesvakidašnju priliku da uvežbate svoje veštine i osvojite sjajnu nagradu!

Etnografski muzej u Beogradu u saradnji sa kompanijom Vilerovi gobleni (Wiehler Gobelin), SGA (Serbian Games Association) i Playstudios Europe otvara konkurs za pikselizaciju i animaciju Vilerovih goblena. Odaberite jedan goblen iz baze i udahnite mu novi život. Cilj je da se što više detalja sa slike animira, kako biste sebi osigurali šansu da osvojite nagradu.

USLOVI ZA KONKURS:

  1. Svaki umetnik ili umetnica mogu poslati samo jedan rad
  2. Radovi se šalju u .gif formatu ili kao video fajl
  3. Radovi moraju biti urađeni u pixel art stilu
  4. Animacija se pravi na osnovu jednog od ovih devet odabranih goblena
  5. Rok za slanje radova je 10. avgust u 12:00 (podne)
  6. Pošaljite radove preko ovog linka

NAGRADA

  • iPad 9, 64GB i poseta beogradskoj kompaniji Playstudios Europe i razgovor sa njihovim art timovima

Predstavljanje svih radova i proglašenje pobednika uz svečanu dodelu nagrade održaće se na zatvaranju izložbe Vilerovi gobleni – slike iglom islikane u drugoj polovini avgusta.

Za odabir najbolje animacije okupili smo žiri kojeg čine stručnjaci iz domaćih gejming kompanija i studija: Svetlana Spasić, Art Director @Webelinx Games; Nikola Damjanov, Lead Game Artist @Nordeus; Đorđe Marković, osnivač @Bohemian Pulp.