29.06.2022.

OverNight – uvek je lakše kada podelite strah sa nekim

OverNight je novi indie horor naslov ClickToPlay Games ekipe koji donosi zanimljive mehanike i stavlja akcenat na društveni element.

“Trudimo se da maksimizujemo interakciju sa okolinom, kao i da svaka akcija igrača ima i neku reakciju. Postoji i ceo event-based system preko koga se duhovi manifestuju i plaše/napadaju igrače. Sve je to dodatno začinjeno sa tim da je uvek prisutno više duhova, dobri i loši. Tu je naravno i mehanika samih duhova, kako se ponašaju i šta rade. kao i komunikacija sa duhovima kroz različite item-e”, započinje razgovor naš sagovornik, Petar Mladenović iz ClickToPlay Games ekipe.

OverNight trenutno podržava do 4 igrača i akcenat je na društvenom elementu. Neke stvari zahtevaju više igrača da bi se koristile, kao sto je Estes Method, a takođe je i veoma dobro došla koordinacija više igrača kako bi se izbegle/preživele određene situacije. “Naravno, uvek je lakše kada podelite strah sa nekim”, naglašava Petar.

Na projektu aktivno rade oko 6 meseci, mada sama ideja je došla malo ranije. Na igri radi troje ljudi i svako ima svoja primarna zaduženja – jedan programira, drugi radi technical art i treći radi karaktere, animacije i zvuk. Sve ostale stvari, od dizajna igre do testiranja, rade zajedno, dok su zvukove recimo, preuzimali sa interneta (besplatne stvari) i kupovali sa marketplace-a. Naravno, sve to je kasnije trebalo prilagoditi projektu.

OverNight karakteriše i specifičan voice recognition sistem, te smo pitali Petra da nam kaže nešto o tome – “Koristimo NVIDIA NeMo ASR (conversational AI toolkit), a custom integraciju u Unreal Engine 5 smo uradili uz pomoć Python-a. Koristimo njihove istrenirane speech modele i za sada podržavamo samo engleski jezik, ali je u planu da dodamo podršku i za druge jezike.”

Igru plasiraju za sada samo na Steam-u i to kao Early Access, dok je trenutni primarni cilj privlačenje fanove ovog žanra i formiranje zajednice kako bi zajedno sa igračima gradili igru dalje.

ClickToPlay Games ekipa je objavila i najavni trejler na svom YouTube kanalu:

Za kraj, pitali smo Petra kako mu se čini trenutna atmosfera u gejming zajednici kod nas – “Ne bi da kvarimo atmosferu, ali nama barem deluje da je većina okrenuta ka mobile gejmingu i radu u većim studijima / kompanijama pa izgleda da je Indie deo sa fokusom na PC malo zapostavljen”.

ClickToPlay Games studio je dostupan na svom Discord kanalu i TikToku.