13.03.2024.

Ove jeseni izlazi Somber Echoes, „ljubavno pismo” metroidvanijama

Kada bi putovanje kroz vreme bilo moguće, da li bi tvoj izbor bila prošlost ili budućnost? Šta ako bismo ti rekli da možeš da iskusiš obe odjednom? Na jesen nas očekuje izlazak igre Somber Echoes, novog naslova Lav Games-a, u kojem se naučna fantastika sudara sa grčko-rimskom mitologijom!

Lav Games je razvojni i art outsource studio specijalizovan za environment art u Unreal Engine-u. Jedna od igara koju trenutno razvijaju sa sopstvenim potpisom jeste i Somber Echoes, gde su odgovorni za sveukupan environment art, od blockout faze do finalnog poliranja.

U pitanju je 2.5D sci-fi metroidvania koja se odvija na grčko-rimskom svemirskom brodu nazvanom Atromitos, a ti igraš kao Adrestia i pokušavaš da zaustaviš svoju bliznakinju Harmoniju u raspredanju svemira. Kroz visceralnu i akrobatsku borbu odgovori na horor koji hara iz druge dimenzije, i to kroz sedam jedinstvenih vizuelnih bioma razvijenih u Unreal Engine-u 5.

Iza Somber Echoes stoje dva tima: Rock Pocket Games, sa sedištem u Norveškoj, i Lav Games, u bližem nam Beogradu, a igru izdaje Bonus Stage. Dva studija su odlučila da udruže snage nakon višegodisnje saradnje i realizuju igru koja predstavlja kulminaciju njihovog rada, a ujedno je i ono što su oduvek želeli da igraju. 

Ovom prilikom pitali smo Vuka Banovića, osnivača i art direktora kompanije Lav Games, da nam presene kako izgleda rad na ovoj igri:

„Razvoj Somber Echoes je ubedljivo najzabavniji poduhvat u mojoj karijeri! U potpunosti smo imali slobodu da osmislimo svet koji, iako fiktivan i smešten u budućnosti, deluje stvarno. Grčko-rimske elemente smo kroz environmental storytelling oživeli.

Saradnja sa Rock Pocket Games je besprekorna, jer pored toga što su apsolutni profesionalci sa ogromnim iskustvom, takođe su i fenomenalni ljudi sa kojima je raditi pravo zadovoljstvo.

Kao outsource studio imali smo prilike da doprinesemo mnogim AA/AAA i indi naslovima, ali stvaranje sopstvene igre je zaista drugačiji, čak uzvišeni nivo satisfakcije, kao i razlog vrlo lepe atmosfere za rad.

Radujemo se budućnosti, jer smatramo da će Somber Echoes biti pravo osveženje u žanru i nadamo se da će pokupiti simpatije mnogih ljubitelja metroidvanija!”

Da ti ne bi promakla objava zvaničnog datuma izlaska igre, ne zaboravi da ubaciš Somber Echoes u svoju wishlist-u na Steam-u!