10.02.2022.

Otvoren poziv programa Kreativna Evropa za finansiranje razvoja video igara i imerzivnih sadržaja

Prvi put posle skoro dve godine, timovi i studiji koji rade na razvoju video igara i drugih imerzivnih sadržaja ponovo mogu da se prijave za dobijanje sredstava iz ukupnog fonda od 6.000.000 evra.

Cilj podrške je povećanje kapaciteta evropskih proizvođača video igara, XR studija i audiovizuelnih produkcijskih kompanija da razviju video igre i interaktivna imerzivna iskustva koja imaju potencijal da dođu do igrača širom sveta. Podrška takođe ima za cilj da poboljša konkurentnost evropske industrije video igara i drugih kompanija koje proizvode interaktivni sadržaj na evropskom i međunarodnom tržištu tako što će timovi i studiji biti u stanju da zadrže svoj IP u svom vlasništvu. 

Podrška služi razvoju radova i prototipova interaktivnog narativnog pripovedanja sa originalnim sadržajem i/ili kvalitetnim igroama namenjenim objavljivanju i globalnoj prodaji za sve platforme i tehnologije.

Prednost imaju projekti sa visokim nivoom originalnosti i inovativnom i kreativnom vrednošću. Posebna pažnja biće posvećena aplikacijama koje predstave adekvatne strategije kako bi se osigurala održivija industrija koja više poštuje životnu sredinu i kako bi se osigurale rodna ravnoteža, inkluzija, diverzitet i vidljivost.

Poslednji rok za prijave je 12. april 2022. ali se savetuje da sa sklapanjem prijave počnete što pre. Sve informacije o uslovima konkursa i načinima prijavljivanja nalaze se u zvaničnom pozivu.

Razlog više se prijavite za drugi modul SGA Game Funding Bootcamp-a koji se održava 22. Februara, a posvećen je upravo javnim i EU fondovima koji mogu da podrže razvoj vaše igre. Pored ovog programa, SGA će za svoje članove organizovati dodatnu targetiranu podršku pri apliciranju na ovaj konkurs.