25.06.2021.

Naš član Playstudios je izašao na NASDAQ berzu!

Nakon Sozapa početkom meseca juna, na NASDAQ berzu je izašao još jedan naš član – Playstudios!

Playstudios postoji od 2011. godine i čine ga četiri grupacije: Playstudios US (Las Vegas, Burlingame, Austin), Playstudios Asia (Hong Kong, Hanoi), Playstudios Israel (Tel Aviv) i od skoro Playstudios Europe (Beograd) – koji su naši članovi od nedavno. General advisor u timu u Evropi je Nikola Mitić, nekadašnji CEO COFA Games, sa nama je podelio nekoliko utisaka povodom ove velike vesti:

„IPO je veliki korak za nas i omogućiće nam još brži rast, kako kroz zapošljavanje novih talenata, tako i kroz akviziciju drugih studija. Izlazak van social casino žanra u casual i RPG su jedni od sledećih koraka.

Inače, Playstudios je prvi studio mobilnih igara koji je izašao na berzu sa jedinstvenom ponudom nagrada koje se mogu iskoristiti u „realnom svetu“. Neki od investitora u Playstudios su: Activision Blizzard, MGM Resorts, BlackRock i drugi a procenjena vrednost je $1,1 milijarda.“

„Kako Playstudios otvara ovo novo, uzbudljivo poglavlje naše istorije, nalazimo se na jedinstvenoj poziciji da ubrzamo rast na robusnom tržištu igara.“ rekao je ovim povodom CEO Andrew Pascal.

Pored značajnih akvizicija i dolazaka velikih svetskih gejming kompanija u Srbiju, i ovakve stvari dodatno ubrzavaju rast domaćeg ekosistema i dodatno povećavaju vidljivost naših igara i talenta na globalnom tržištu: „Sve ovo su jako dobre stvari za domaću industriju, i privlače pažnju globalne poslovne javnosti i investitora. Ukoliko govorimo o daljim mogućnostima za razvoj u okviru domaćeg gejming ekosistema, među članovima SGA već postoji nekoliko jakih startapa koji su u protekle dve godine doživeli ekspanziju, proširili svoje timove i objavili nove igre.“ – dodala je Kristina Janković, Izvršna menadžerka SGA.

Playstudios tim u Srbiji čini preko 80 profesionalaca koji su zaduženi za razvoj igre  Pop! Slots, a traže i nove kolege i koleginice na sledećim pozicijama: