16.09.2021.

Napravi sledeći hyper-casual hit – u CrazyHubs akceleratoru

Nakon uspešnog prvog ciklusa, novosadski CrazyHubs nastavlja sa radom i prima nove timove koji će učiti kako se prave hit mobilne igre – prijave su otvorene do 10. oktobra!

Na telefonu ste sigurno igrali „Acrylic Nails“, „I Can Paint“, „Tie Dye“, „ASMR Slicing“ ili „Soap Cutting“. Sve ove igre objavio je CrazyLabs, trenutno treći svetski izdavač mobilnih igara koji broji 4,5 milijardi preuzimanja!

Iza izrade ovoliko uspešnih hyper-casual igara stoji čitava nauka, pa je ova izdavačka kuća rešila da širom sveta otvori CrazyHubs akceleratore koji će timovima pomagati u izradi prototipa. Od maja ove godine ovakav prostor nalazi se i u Novom Sadu, a trenutno je u toku konkurs za drugi ciklus. Kreiran je trening program koji će pomoći lokalnim timovima da se čvrsto uspostave u industriji hyper-casual mobilnih igara kroz saradnju sa jednim od najvećih kompanija u industriji.

“Predavanja koja su deo Hub-a i nedeljni show and tell su mi značajno pomogli da naučim kako se prave hyper-casual igre. Sistem brzog testiranja i dobijanja rezultata od pravih igrača je veoma korstan. Ekipa je odlična, atmosfera na poslu bez stresa i pozitivna. Sâm posao je dinamičan i nikad nije dosadno! Obavezno prisustvo tokom Happy hour-a!”

– Đorđe Jovišić, polaznik prvog ciklusa

Ko može da se prijavi? 

Dobrodošli su nezavisni timovi, apsolventi, bivši studenti, developeri, entuzijasti za video igre, kao i manji studiji. Svi oni koji žele da se aktivno uključe u tokove hyper-casual sveta video igara. Pritom nije neophodno imati iskustvo u samoj hyper-casual industriji kako biste aplicirali i učestovovali u programu.

Šta je timovima na raspolaganju?

U Hub-u će uvek biti 5-10 timova koji aktivno rade  na razvoju igara. Boravak u kancelariji će biti u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama. Jedan program traje 4 meseca, nakon čega sledi produženje za saradnju van prostorija Hub-a. Tokom ovog perioda učesnici će proći kroz prilagođeni razvojni program krojen specifično za hyper-casual igre.

Svi učesnici će imati konstantno vođstvo mentora kao i praktičnu, tehničku podršku od strane stručnjaka CrazyLabs-a. Radiće na usavršavanju znanja o hyper casual igrama i trendovima industrije kroz rad i aktivnu produkciju.

Svim timovima je obezbeđena i mesečna naknada koja uopšte nije simbolična, a ima svrhu da participante oslobodi od finansijskog pritiska kako bi se maksimalno posvetili ličnom razvoju. Takođe, svim timovima čije igre budu odabrane za globalno izdavanje sledi značajan procenat od profita igre koji će ih obezbediti finansijsku sigurnost za dalji rast i razvoj.

Kako da se prijavimo?Potrebno je samo na sledećem linku uneti potrebne podatke.

  • U svakom timu može biti 1-3 člana, pritom je obavezan 1 Unity developer
  • Takođe jedan od članova tima mora znati engleski jezik
  • Možete biti i “one (wo)man show”
  • Obavezno je da pošaljete portfolio, a ukoliko imate, pošaljite i bild ili video link vaše igre (opciono)

Treba da imate pre svega želju da uđete u hyper-casual industriju, kao i da budete u mogućnosti da učestvujete u programu puna 4 meseca, sa opcijom produženja do 6 meseci.

Početak drugog programa je zakazan za 1. novembar. Prijave su otvorene!