07.09.2022.

Najbolji predavači, izdavači i investitori na jednom mestu – Reboot Develop Blue gejming konferencija

Po mnogo čemu jedinstvena, Reboot Develop Blue konferencija u Dubrovniku bila je možda i najočekivaniji regionalni događaj ove sezone. Pored morskog ambijenta, vrhunskih predavača i gostiju, poznata je po velikom broju izdavača i investitora koji je posećuju. Takođe je jedino mesto gde se svi pregovori dešavaju van sala za sastanke, u opuštenoj, neformalnoj atmosferi.

Reboot se vraća u kalendare gejming događaja, i traje od 29. septembra do 01. oktobra. 

Ove godine, Serbian Games Association (SGA) prisutna je na Reboot-u kroz specifičnu “trade misiju” u okviru aktivnosti pilot superklastera Creative Tech Serbia. Na SGA štandu imaćete priliku da upoznate tri nova, indie tima (Shosha Games, Digital Ronin, ITC studio) i isprobate demo njihovih igara na licu mesta.

Delegaciju Creative Tech Serbia pored predstavnika SGA ćine i predstavnici fakulteta iz Srbije (FDU, Metropolitan, Elektronski fakultet Niš), kao i predstavnik Naučno-tehnološkog parka Niš. 

Zajednički ćemo predstaviti nova dešavanja u domaćem ekosistemu, i uspostaviti nove saradnje sa akterima iz regiona, ali i celog sveta, sa ciljem da se akademskim i organizacijama podrške približi atmosfera i raznolikost u domenu razvoja video igara u našem regionu. A ima li bolje mesta za to nego na najznačajnijoj i najcenjenijoj game dev konferenciji u ovom delu Evrope.

Pilot superklaster Creative Tech Serbia podržan je od strane projekta Srbija inovira koji sprovodi ICT Hub iz Beograda, uz podršku USAID-a.

Za sve članove SGA obezbedili smo popuste na ulaznice. Javite nam se putem mejla za discount pass.