15.09.2023.

Mentorska i finansijska podrška za tvoju igru – otvorene prijave za novi Raising Starts

Startapi u Srbiji mogu konkurisati za novi krug podrške kroz Raising Starts pre-seed akcelerator koji im donosi neophodno usmerenje u razvoju inovativnih proizvoda i usluga, rad sa međunarodnim mentorima sa globalnim iskustvom i do 20.000 CHF bespovratno, bez uzimanja učešća u vlasništvu.

Otvoren je novi, četvrti poziv za ovaj akceleartorski program koji donosi stručnu podršku u validaciji biznis ideje kroz obuke, mentorstvo i do 20.000 CHF (no equity) za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda  usluga. Ovo je prilika startap osnivačima da uče od sjajnih mentora koji su prošli globalni startap put, steknu dragoceno poslovno iskustvo i ostvare značajne poslovne veze. Prijave do 11. oktobra.

Program sprovodi Naučno tehnološki park Beograd u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak. Prijave i više informacija na njihovom sajtu.

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, koji istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku startapima onda kada im je najpotrebnija – u najranijim fazama razvoja. Kroz intenzivna predavanja i obuke, startapi dobijaju neophodno usmerenje u razvoju da potvrde svoju ideju i pristupe tržištu, ispitaju ciljne grupe i premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za dalje investicije i globalni rast. U skladu sa svojim specifičnim potrebama, svaki od startapa dobija svog biznis i tehnološkog mentora (lokalni i međunarodni eksperti, startapi i investitori) sa kojima rade kroz 1-1 mentorske sesije.

Uz stručne obuke, startapi dobijaju i posebnu podršku u oblasti zaštite prava intelektualne svojine, a biće im omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova.

Bohemian Pulp, članovi SGA, prošli su kroz ovaj program a evo šta Đorđe Marković ima da kaže o njihovom iskustvu:

– “Kroz ovaj program smo stekli znanja o osnivanju, razvoju i upravljanju firmom. U kratkom vremenskom periodu, broj naših zaposlenih porastao je na pet na šta smo bili spremni, a bili smo i u mogućnosti da investiramo u neophodnu opremu. Osim toga, dobili smo značajnu podršku u oblasti zaštite intelektualne svojine, kako u smislu neophodne dokumentacije, tako i finansijske podrške za globalnu zaštitu našeg rada. Iako “Raising Starts” program nije posebno usmeren na industriju video igara, njegovi principi su se odlično primenili da preciznije definisemo našu igru i optimizujemo proces rada. Zahvaljujući ovoj podršci, očekujemo da će naša igra biti završena početkom naredne godine. Velika preporuka za sve timove koji nemaju iskustva u biznisu, jer je to ipak ogromna stvar u proizvodnji igara.”