24.08.2022.

Mad Head Games prikazao trejler za Scars Above uživo na otvaranju Gamescoma

Trailer za Scars Above, izazovnu naučno-fantastičnu pucačku akcionu avanturu iz trećeg lica srpskog gejming studija Mad Head Games, prikazan je svetu na sinoćnoj ceremoniji otvaranja Gamescom-a, jedne od najvećih gaming konferencija u Kelnu u Nemačkoj. Igra izlazi početkom 2023. godine i biće dostupna za PC, Playstation i Xbox.

Drago nam je da je jedan od naših članova Mad Head Games ove godine na Gamescomu i što Srbiju i region predstavljaju u najboljem svetlu kroz talenat. Ove godine je 10 madhedovaca otišlo na konferenciju, najvećim delom da novinarima ekskluzivno predstavi igru, ali i kao nagrada za sjajno urađen posao na projektu.

Scars Above

Igra kombinuje zadovoljstvo prevazilaženja izazova i uzbudljivu, zamršenu priču smeštenu u misteriozni vanzemaljski svet. Gledaoci širom sveta su kroz trejler mogli da dožive delić uvodnog dela igre (prolog), kao i da zavire u neke elemente igre.

Igra je već neko vreme u razvoju, a planirano je da izađe početkom 2023. za PC, Playstation i Xbox. Izdavač je Plaion (nekadašnji Koch Media) koji će igru na tržište lansirati pod svojim ogrankom Prime Matter.

Zaplet igre

Gigantska, misteriozna vanzemaljska struktura se pojavljuje u Zemljinoj orbiti i šokira ceo svet. Dobija naziv Metahedron i specijalni tim (Sentient Contact Assessment and Response team – SCAR) sačinjen od naučnika i inženjera je poslat da ga istraži.

Stvari ne idu po planu i Metahedron, prkoseći zakonima fizike, šalje tim na misterioznu vanzemaljsku planetu. Protagonistkinja je dr Kate Ward, član SCAR-a, koja se budi ošamućena i sama u čudnom, neprijateljskom okruženju. Odlučna da preživi, kreće u potragu za svojom posadom i u razotkrivanje misterije iza onoga što se dogodilo.

O kreatorima

Mad Head Games je jedan od pionira razvoja video igara u Srbiji. Osnovan 2011. godine, a trenutno broji 150 zaposlenih i kancelarijama u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu. Studio je do sada izdao čak 66 igara, a nakon što je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Group-a), u potpunosti se okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole.