18.11.2020.

Mad Head Games postao deo Embracer Grupe

Još jedna značajna akvizicija u srpskoj gejming industriji

Veliki kvalitet i uspesi domaćih kompanija nastavljaju da budu prepoznati od strane globalnih lidera. Embracer Group AB zvanično je, kroz ćerku firmu Saber Interactive, potpisao ugovor o akviziciji našeg člana i osnivača Mad Head Games. Ovime se nastavlja niz uspešnih akvizicija (nakon prošlogodišnjih akvizicija novosadskih 3Lateral-a od strane Epic Games-a i Eipix-a od strane Playrix-a), koje na domaću scenu dovode najveće globalne igrače gejming industrije.

Mad Head Games, u originalnom sastavu, pod svojim imenom i sa velikim planovima za dalji razvoj, nastavlja rad na najavljenim i potpuno novim AA+ projektima.


Nakon što smo godinama pratili uspeh Mad Head Games-a u radu na casual avanturama, impresivno je pratiti kako su se proširili i na premium, core naslove. Oni su svestrana ekipa sposobna da radi i na AAA sadržajima, sa potencijalom da postanu jedan od vodećih svetskih developera.

– Metju Karč, CEO Saber Interactive i direktor Embracer upravnog odbora


Sa ogromnim iskustvom u Unreal tehnologijama, Mad Head Games je do sada sarađivao sa vodećim svetskim izdavačima poput Big Fish Games, Koch Media i Wargaming. Vremenom, tim je razvijao i svoje originalne franšize, uključujući prepoznatu single-player misteriju Adam Wolfe, kao i njihov uspešan naslov Pagan: Absent Gods, uzbudljivu avanturu zasnovanu na motivima iz Slovenske mitologije koja je u potpunosti rađena u Unreal Engine-u.

Za Saber, Mad Head Games predstavlja studio sa velikim iskustvom u celokupnom razvoju gotovih proizvoda core igara u različitim žanrovima, kako za PC tako i za konzole. Uz Saber-ovu ekspertizu i podršku, ima prostora za dalje širenje tima i razvoj proizvodnih procesa, i to na potpuno novim projektima. Ova akvizicija povećava i prisustvo Embrace grupacije u Istočnoj Evropi, kroz prvu saradnju sa timom u Srbiji.


Ljubav prema igrama spaja ljude, pogotovo u ovakvim vremenima. Zajedno – možemo postići više. Zajedno – stižemo dalje. U Embracer-u smo prepoznali moćnog saveznika koji deli našu strast i stratešku viziju, omogućavajući nam da otvorimo nove, uzbudljive prilike koje će nam pomoći da postanemo vodeći AA+ developer u regionu.

– Nenad Tomić, su-osnivač i CEO Mad Head Games


Studio nastavlja da radi na razvoju sopstvenih inovativnih projekata. Ova akvizicija pored svega donosi i finansijsku stabilnost, poboljšanje uslova i benefita zaposlenih u studiju i otvara ogromne mogućnosti ka pozicioniranju studija na svetskom tržištu.

Čestitamo kolegama i prijateljima iz Mad Head Games na više nego zasluženom uspehu, i radujemo se daljoj saradnji i njihovim novim naslovima!

O Embracer-u

Embracer Group je krovna kompanija za nekoliko biznisa koji rade na razvoju i izdavanju PC, konzolnih i mobilnih igara za svetsko gejming tržište. U njihovom bogatom katalogu nalazi se preko 190 franšiza: Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency and World War Z i brojne druge.

Glavne kancelarije su u Karlstadu, u Švedskoj. Imaju globalno prisustvo kroz šest izvršnih grupacija: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive and DECA Games. Embracer ima 45 gejming studija u kojima je zaposleno preko 4000 ljudi, u više of 40 zemalja.

Zvanično Embracer saopštenje