04.07.2022.

Mad Head Games Sarajevo počinje sa radom

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu. Studio u potpunosti podžava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona, a otvaranje nove kancelarije je deo planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.
Mad Head Games je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Group-a), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove: “Metro”,“World War Z”, “HALO: The Master Chief Collection”, “Mount & Blade II: Bannerlord”, “Pay Day”.

“Posle akvizicije rastemo i radimo na sve kompleksnijim projektima koji iziskuju više talenata, i u tom kontekstu se Sarajevo pokazalo kao idealan izbor za lokaciju novog studija. BiH je bogata Game Developer-ima koji žele da razvijaju akcione igre za PC i konzole, ali su takvu priliku do sada uglavnom imali radeći kao projektno angažovani freelancer-i za inostrane studije. U takvoj postavci oni obično rade na manjim segmenatima igre, dok su kod nas uključeni u razvoj kompletnog projekta (“from the ground up”) i deo su šire slike – što će biti uzbudljiva prilika za strastvene Game Dev-ove.”, izjavio je ovim povodom CEO studija, Nenad Tomić.

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno radi na dve igre: na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvek nenajavljenoj akcionoj igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Sarajevo je treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vesti iz ovog studija nas tek čekaju. Projekat predstavlja korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

“Otvaranje sarajevskog studija će pospešiti i olakšati razmenu znanja među kolegama, i verujemo da je ovo veliki korak za razvoj lokalne gamedev scene koja će u godinama pred nama eksponencijalno rasti i, nadamo se, uskoro postati značajan partner u pozicioniranju regionalne game dev scene na svetskoj gaming mapi.”

Spisak otvorenih pozicija je moguće pogledati ovde.