09.10.2023.

Lideri iz domena kreativnih tehnologija na drugom izdanju UNREAL DAY

Unreal Day je celodnevni program posvećen Unreal Engine-u, jednom od najmoćnijih savremenih alata koji se koriste u domenu razvoja video igara, animacije, 3d kompjuterske grafike, edukacije i šire. Događaj 26. Oktobra u mts Dvorani zajednički predstavljaju SGA i kompanija 3Lateral/Epic Games, uz podršku domaćih studija Ebb Software i Mad Head Games.

Beogradski UNREAL DAY nesumnjivo postaje tačka susreta Unreal Engine zajednice iz našeg regiona, ali i šire. Profesionalci iz različitih digitalnih kreativnih disciplina, programeri, studenti i svi zainteresovani umetnici i inženjeri iz čitavog regiona moći će da isprate RADIONICE, MASTERKLASOVE (powered by Ebb Software), kao i KEYNOTE & SHOWCASE predavanja (powered by Mad Head Games) iz domena game arta i kompjuterske grafike, razvoja igara, virtuelne produkcije, animacije, arhitekture, produkcije 3d aseta, “digital twinstehnologije i čak – opere

U četvrtak, 26. oktobra u mts Dvorani, ovaj celodnevni “festival” posvećen UE predstaviće domaćoj i publici iz regiona istaknute inostrane goste, među kojima su predstavnici francuskog studija Albyon specijalizovanog za VR/AR iskustva, koji je radio na VR verziji animiranog filma Wallace and Gromit – The Grand Getaway, kao i na više projekata koji su predstavljeni na Tribeca ili Vencijanskom filmskom festivalu (Monstrorama, Empereur). Njih će predstavljati Axel Barrois i Mathieu Rous de Madinhac, dok iz Španije dolazi Natalia Torres, ovlašćena UE instruktorka koja vodi tim za virtuelnu produkciju u studiju Magic Fennec. Rocco Scandizzo, vođa startegije za UE igre u Epic Games, govoriće o načinima na koje ova kompanija podržava savremene digitalne stvaraoce.   

Keynote & Showcase program dotaći će veoma različite teme i predstaviti čak 11 projekata i studija koji u Srbiji rade na uzbudljivim projektima koristeći upravo Unreal Engine. Na bini će se pojaviti umetnici, developeri i filmski stvaraoci koji predstavljaju 3 Lateral, Epic Games, Ebb Software, Mad Head Games, Ydrive Lav Games, Case 3D, Međunaordni Crveni krst, 84 Frames ili Shosha Games

Nikola Silić, animator poznat po animiranom serijalu ELITA, podeliće svoja iskustva sa prvog ciklusa Unreal Fellowship programa u Novom Sadu. Kompozitorka Olga Janković predstaviće operu u kojoj je upotrebljena MetaHuman tehnologija, a biće tu i Dane Blačić koji je pre samo nedelju dana osvojio prestižnu Emmy nagradu za “digital twin” projekat vašingtonskog Capitol Hill-a. 

Povrh brojnih predavanja, Unreal Day pojačava svoju edukativnu misiju kroz masterklasove i radionice, ukupno 9 sesija na kojima početnici i napredniji korisnici UE i drugih alata za 3D grafiku mogu unaprediti svoje veštine kroz rad sa iskusnim mentorima iz industrije, i to sa fokusom na konkretne teme i studije slučaja. Ali ni tu nije kraj! Artisti koji se bave produkcijom 3D aseta imaće priliku da svoje projekte predstave članovima Package Development Interactive tima, jedne od vodećih domaćih kompanija koje rade u ovom domenu i koja je prisutna na globalnom tržištu. Za ASSET PORTFOLIO REVIEW možete poneti svoje fajlove ili radne projekte, i dobiti korisne savete od iskusnih tehničkih umetnika iz PackDev tima. 

PackDev obezbeđuju i nagrade za pobednike UNREAL JAM-a, regionalnog game jam-a koji se odvija između 10. i 20. oktobra i uključuje timove iz šest zemalja. Tri najbolja tima predstaviće svoje pitcheve na bini mts Dvorane, pred publikom i međunarodnim žirijem koji će odabrati najbolji projekat. 

Unreal Day 2023 je podržan od strane kompanija EBB Software i Mad Head Games. Kao i sam Unreal Engine, svi Unreal Day programi su potpuno besplatni uz registraciju, i biće prezentovani na engleskom jeziku. Mesta su ograničena za sve radionice i masterklasove. 

LET’S MAKE IT UNREAL!

Sve informacije i linkovi za registraciju mogu se pronaći na sajtu SGA.