30.11.2021.

Evropska gejming industrija u brojkama: EGDF i ISFE predstavljaju novi izveštaj

Dve evropske federacije gejming industrije - ISFE i EGDF - zajednički predstavljaju svedenu, ali kompletnu sliku evropskog sektora video igara do danas. Onlajn sesija biće održana u četvrtak, 9. decembra.

Pridružite se događaju u kome će se istražiti sastav industrije video igara, ko su igrači u Evropi, kao i ko su zaposleni u evropskim game dev kompanijama. Takođe će biti razmotreni napori industrije da kreira nova radna mesta i lansira nove sadržaje i proizvode, tokom istorijske godine u kojoj je industrija video igara, za razliku od mnogih, održala svoj kontinuirani rast. Evropa će biti sagledana i kao rasadnik neverovatnog talenta i kreativnosti, a koji se mora negovati i razvijati jer je neophodan za razvoj jedinstvenih, kompleksnih interaktivnih igara. 

SGA, kao članica obe federacije, poziva sve zainteresovane da isprate program o evropskom ekosistemu kome aktivno doprinose i domaće kompanije dok se čak, prema godišnjem izveštaju EGDF-a, Srbija u pojedinim aspektima, kao što je rodni balans među zaposlenima u industriji, nalazi u samom evropskom vrhu. 

Na događaju će se obratiti predsedavajući ISFE Olaf Koenen, kao i potpredsednica EGDF-a, Andreea Medvedovici Per iz rumunske asocijacije (RGDA). Tu će biti i direktora istraživanja Ipsos MORI, Eduardo Mena, a svi zajedno će sagledati najbrže rastuću kreativnu industriju u Evropi. 

 

Sesija će biti predstavljena onlajn, u četvrtak, 9. decembra od 14 do 15 h. Svi zainteresovani se mogu registrovati putem linka

 

ISFE (Interactive Software Federation of Europe) je asocijacija industrije video igara u Evropi sa sedištem u Briselu, Belgija. Članstvo obuhvata nacionalna trgovinska udruženja u 18 zemalja širom Evrope, koja sa druge strane predstavljaju hiljade programera i izdavača na nacionalnom nivou. Od 1998. godine, ISFE je obezbedio da se glas ekosistema odgovornih igara čuje i razume, da se njegov kreativni i ekonomski potencijal podržava i slavi, i da igrači širom sveta nastavljaju da uživaju u sjajnim iskustvima igranja video igara. EGDF (European Games Developer Federation) predstavlja studije za razvoj video igara u Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Norveškoj, Malti, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Španiji, Švedskoj, Holandiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, koji zajedno zapošljavaju preko 40.000 ljudi.