26.08.2022.

Izabrana pobednica konkursa „Pikselizacija” Vilerovih goblena

Na konkurs je pristiglo osam radova, a žiri je jednoglasno izabrao rad Tatjane Gadže (27 godina) iz Beograda koja je pikselizovala goblen „Kićenje neveste".

Poslednjeg dana izložbe „Vilerovi gobleni – slike iglom isklesane” u Etnografskom muzeju u Beogradu, prikazani su svi radovi pristigli na konkurs „Pikselizacija” – Vilerovi gobleni u piksel artu.

Tom prilikom je žiri u sastavu: Svetlana Spasić, Art Director @Webelinx Games, Nikola Damjanov, Lead Game Artist @Nordeus i Đorđe Marković, osnivač @Bohemian Pulp izabrao rad Tatjane Gadže iz Beograda koje je osvojila iPad 9, a u posti Playstudios kancelarija u Beogradu pridružili su se i ostali učesnici konkursa.

„Ovaj rad nema konkurenciju. Jako detaljna animacija sa fino pogođenim tajmingom. Autorka je zašla u detalje i uložila trud i u stvari koje se možda ne primećuju na prvi pogled kao što je animacija svetla na zidu i senki iza žena pri njihovom pomeranju. Rad deluje potpuno i na suptilan način dočarava atmosferu u tom trenutku pripreme neveste.” – rekla je članica žirija Svetlana Spasić iz Webelinx Gamesa.

Ovaj konkurs organizovali su Etnografski muzej u Beogradu u saradnji sa kompanijom Vilerovi gobleni (Wiehler Gobelin), SGA (Serbian Games Association) i Playstudios Europe.