12.07.2022.

Infobip preuzima Netokraciju – gejming i IT teme i dalje u fokusu

Preuzimanjem Netokracije, cilj Infobipa je osnaživanje developerske zajednice kroz pružanje vrhunskog developerskog sadržaja, kao i dodatno podizanje vrednosit IT-ja u društvu. Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti da posluje kroz nezavisno uredništvo uz potencijal širenja na druga tržišta.

Infobip, vodeća IT kompanija u regionu, preuzima Netokraciju, vodeći poslovno-tehnološki magazin koji je u regionu prisutan preko 13 godina. Infobip je u aprilu prošle godine preuzeo konferenciju Shift, s ciljem snažnijeg pristupa developerskom ekosistemu, a preuzimanje Netokracije još je jedan značajan korak u tom smeru.

„Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj „za developere“ i „od developera“ te dodatno podići vrednost IT-ja u društvu. Takođe, sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo da dosegnemo developersku zajednicu na drugim tržištima“, poručio je Ivan Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo koji je istakao kako će Netokracija, zahvaljujući podršci Infobipa i uz dugoročni plan globalnog širenja Infobip Shift konferencije na druge kontinente, imati potencijal širenja i skaliranja u regionu i na nova tržišta. „Infobip Shift će s Netokracijom u Srbiji i Hrvatskoj još snažnije predstavljati i pratiti razvoj lokalnog tehnološkog, startap i developerskog ekosistema, dok globalno širenje Netokracije potencijalno ima mogućnost da poveća odjek uspešnih domaćih priča“.

Infobip će, osnažen Netokracijinim timom, nastaviti da jača developersku i startap zajednicu lokalno i globalno. Netokracijin dvanaestočlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postaće deo Infobipovog odeljenja za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin. Ivan Brezak Brkan, preuzeće ulogu Infobipovog Direktora za developerski sadržaj i uz Marka Mudrinića i Marka Tadića, vodiće tim kojem će u fokusu biti kreiranje različitog sadržaja za developere, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih. Uz to, Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti da posluje kroz nezavisno uredništvo pod vođstvom Mie Biberović.

Netokraciju je pre 13 godina osnovao Ivan Brezak Brkan, a danas posluje u Hrvatskoj i Srbiji, pokrivajući i ostatak regiona svojim tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem poput  podcasta. Tokom poslednje decenije, Netokracija je svojim izveštavanjem i pisanjem pomogla da se izgradi poslovno-tehnološka scena. Kroz još veći broj tema, nastaviće sa praćenjem i podrškom domaćem digitalnom i tehnološkom sektoru. Netokracija nastavlja da deluje na oba dosadašnja tržišta, u Hrvatskoj (netokracija.com) i Srbiji (netokracija.rs). Formalno preuzimanje Netokracije od strane Infobipa uslediće po ispunjenju svih uslova potrebnih za zaključenje transakcije.

„Okupili smo sjajan tim stručnjaka za poslovno-tehnološki sadržaj u regionu – tim koji poseduje jedinstveno i bogato iskustvo, koji je pratio najveće i najznačajnije investicije u Srbiji, Hrvatskoj i širom regiona. Podrška Infobipa dolazi u vreme prilika za novi rast, a zahvaljujući ovom partnerstvu Netokracija će se još više posvetiti svojoj ulozi hroničara i analitičara domaće i regionane startap scene“, zaključuje Marko Mudrinić, jedan od osnivača Netokracije i novi globalni ekspert za developerski sadržaj i produkciju u Infobipu.