24.11.2023.

Game ARTshow – Izložba Ubisoft Belgrade umetnosti video igara u Francuskom institutu

Od 22. novembra do 11. decembra u galeriji Francuskog instituta u Srbiji, Knez Mihailova ulica, Beograd, biće održan „Game ARTshow“.

Ubisoft Beograd i Francuski institut u Srbiji udružili su se kako bi prikazali umetnost video igara, razvijanih u Ubisoftovom beogradskom studiju. Najatraktivnija vizuelna okruženja iz poznatih video igara, poput Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Tom Clancy’s Rainbow Six – Extraction, Riders Republic, Assassin’s Creed Mirage biće predstavljena u digitalnim i štampanim formatima.

Zavirite u vizuelno zadivljujući svet umetnosti video igara na ovoj izložbi, gde će talentovani umetnici koji stoje iza nekih od vaših omiljenih igara pokazati svoje izvanredne kreacije.

Možete da istražite detalje i maštovite pejzaže koji čine svet vaših avantura u video igrama.

U okviru izložbe biće organizovan i VR kutak za najnoviju Ubisoftovu video igru – Assassin’s Creed Nexus VR, koja je objavljena 16. novembra, a na čijem razvoju je radio i Ubisoft Beograd:

Zaigrajte ključnu ulogu u istoriji u ovoj novoj priči napravljenoj samo za VR. Zamahnite oštricom dok se penjete bilo gde na otvorenim mapama. Potajno se uklopite u gomilu, stupite u interakciju sa civilima i osetite nalet uzbuđenja borbe sa neprijateljima.

Assassin’s Creed Nexus VR dostupan je na Meta Quest 2 i Meta Quest 3, dođite i isprobajte svoje veštine u ovoj epskoj avanturi!

Takođe, 01. decembra u Francuskom institutu od 18 časova biće održana i specijalna panel diskusija sa UI artistima iz Ubisoft Beograd studija. Svi zainteresovani za temu razvoja video igara i kreiranja umetnosti u video igrama mogu da se pridruže!