27.02.2024.

FOR THE WIN! – najveća domaća gejming konferencija po treći put ovog maja

Zabeležite 29. i 30. maj ove godine kao datum kada će se predstavnici gejming industrije iz čitavog regiona, ali i cele Evrope, još jednom okupiti u Beogradu kako bi razmenili znanja i uvide u budućnost ovog brzo-rastućeg sektora. U organizaciji SGA, u Beogradu će se na jednom mestu naći više od 500 profesionalaca, uključujući predstavnike vodećih svetskih kompanija.

Iz godine u godinu, konferencija For the Win! (koja se predstavlja kao “stakeholder/b2b event) konzistentno se razvija i zaista postaje nova tačka susreta evropske gejming industrije. Treće izdanje najveće međunarodne konferencije posvećene game developmentuu Srbiji očekuje vas 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking. 

FTW! nije uobičajena game dev konferencija. Bez “expo” dela ili prodaje skupih ulaznica, fokus je pre svega na razmeni znanja i iskustva, i povezivanju svih relevantnih aktera industrije, kao i povezivanju našeg regiona sa evropskim liderima. Pored predstavnika European Game Developers Federation i Video Games Europe, značajnih evropskih organzacijai, na konferenciji će učestvovati istaknuti keynote govornici, veliki broj lidera domaće i regionalne industrije, kao i predstavnici akademskog sektora i donosioci odluka. Među kompanijama koje su uključene u organizaciju događaja i koje će imati svoje predstavnike u programu su i Google (Gamecamp), Epic Games i 3 Lateral, Outfit7, kao i brojne druge kompanije i organizacije iz domaćeg i regionalnog eko-sistema video igara. 

Na YT kanalu SGA možete pogledati atmosferu od prošle godine, ali i sva tri keynote predavanja predstavljena prošlog maja: fenomenalna predavanja koja su upriličili Mike Sanders (VP of Creative Tech u Activision/Blizzard/King-u), Joe Twist (njen poslednji keynote na CEO poziciji u organizaciji UKIE) i Denise Farrelly iz Google-a. 

Događaj je namenjen profesionalcima iz domena gejminga, ali i drugih komplementarnih industrija, akterima startup ekosistema, donosiocima odluka, kao i članovima akademske zajednice i samim studentima (kroz zaseban programski track pod okriljem platforme Shift2Games). Pored glavnih programskih linija posvećenih mobilnom i “core” game developmentu, očekuju vas i inspirativni razgovori budućnosti industrije, različite ideje i praktični saveti za prevazilaženje aktuelne krize na koju gejming nije ostao imun, kao i prilika da zakažete besplatne konsultacije sa više od 10 eksperata iz domena IP-a, pravne regulative, poslovnog razvoja, poreskih rešenja, HR-a i drugih relevantnih oblasti. 

Ove godine, konferencija po prvi put ima i svoj zaseban vebsajt na adresi FTWCONFERENCE.COM, gde početkom aprila možete očekivati najave prvih istaknutih govornika i najvažnijih tema koje će biti u fokusu.

Konferencija FOR THE WIN! je jedinstvena po tome što je potpuno besplatna, ali na njoj možete učestvovati isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera. Ono što je još jedna novina je da sada možete poslati prijavu za svoj “wild card” putem sajta konferencije. Ukoliko vaša prijava bude odobrena imaćete priliku da, kao i svi ostali delegati, besplatno ispratite kompletan program. Prijave su otvorene za profesionalce iz Srbije (koji nisu deo mreže SGA), ali i za sve one iz šireg regiona i čitave Evrope koji prepoznaju vrednost u učešću na ovakvom događaju. 

Pridružite se razgovoru o budućnosti domaćeg, regionalnog i evropskog gejminga, steknite nova znanja i uvide i – povežite se sa liderima industrije!