15.03.2022.

Centili predstavio novi marketplace za digitalne sadržaje u saradnji sa A1 Srbija

Prošlog meseca Centili je pokrenuo novi, digitalni marketplace u saradnji sa A1 Srbija, u okviru servisa A1 Zabava koji A1 pruža svojim korisnicima.

Centili Maestro Storefront, što je puno ime Centilijevog servisa, nastao je kao odgovor na mejnstrim prodavnice digitalnih sadržaja kao što su AppleStore, Google Play i Play Store, sa idejom da mobilnim operaterima pruži mogućnost da direktno nude digitalne sadržaje korisnicima, kao i da proizvođačima sadržaja ponude novi način plasiranja putem direktne saradnje sa operaterima širom sveta.

Kao proizvod, Centili Maestro Storefront je zasnovan na Maestro platformi za mobilna plaćanja i menadžment digitalnih sadržaja – od pretplate do bezbednosnih mera vezanih za novčane transakcije. Platforma za plaćanja preko mobilnog operatera sada je obogaćena premijum servisima koji su automatski spojeni sa novim operaterom.

Korisnici A1 od sada će moći da pretražuju, aktiviraju i pretplate se na servise kao što su igrice, video na zahtev, muzika, i vaučeri, direktno preko operatera, kao i da plaćaju servise uz svoj telefonski račun ili pripejd paket. Neki od brendova koji su trenutno u ponudi su Fortnite, WarThunder, Xbox GamePass Ultimate, League of Legends, kao i Roblox, PlayStation Network UK i US, i Steam, dostupni preko vaučera.

Ono što je za proizvođače premijum digitalnih igrica najprivlačnije kod Centili Maestro Storefront-a je to što tehnički postoji samo jedna konekcija prilikom spajanja sa Storefront-om. Svaka naredna instanca Storefront-a (kada neki novi mobilni operater pripoji Centili Maestro Storefront i ponudi ga svojim korisnicima), za proizvođača ne znači nove obaveze, već predstavlja izvor novih prihoda.

Pročitajte više o Centili Maestro Storefrontu kao i o lansiranju ovog proizvoda u A1 Srbiji.