08.02.2022.

Bira se najbolja domaća indie igra – PlayCon Winter 2021

Sve je više prilika gde domaći developeri mogu da predstave svoje projekte i osvoje nagrade koje će im pomoći u daljem radu na igrama. Na trećoj PlayCon gejming konferenciji (PlayCon Winter 2021), Play! ekipa najavila je drugo takmičenje za indie developere, sa ciljem podrške regionalne gejming i game dev scene.

Organizovano u saradnji sa PlayStudios Europe, veliko finale takmičenja održaće se 26. februara sa početkom u 13:00 časova, i to na strimu zvaničnog Play! YouTube kanala.

Svi prijavljeni indie timovi imali su zadatak da sastave video klip i na taj način prezentuju svoj projekat. Sve do datuma velikog finala takmičenja, na zvaničnoj Play Instagram stranici i YouTube kanalu možete gledati spotlight video projekata svih finalista. Celog meseca Play! Ekipa obezbedila je dosta sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene.

Za titulu najbolje indie igre se takmiče:

Tokom strima velikog finala 26. februara imaćete priliku da pogledate sve video prezentacije na jednom mestu. Odabrani žiri glasa za najbolji projekat. Publika će takođe imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada. Takođe, video koji bude imao najviše pregleda dobija dodatan glas! Tim koji ostvari najviše glasova osvojiće nagradu u vrednosti od 5000$.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvaničnu Play Instagram stranicu, Play! sajt i YouTube kanal.