FTW!

Ovo je stranica posvećena prošlogodišnjoj FTW! konferenciji (2022). Ako te zanima konferencija koja se održava 25-26. maja 2023. godine - klinki na link ispod!

For the Win! – nova tačka susreta aktera evropske gejming industrije

Zašto je FTW! drugačija?

Pod sloganom Building exceptional game industry ecosystems, konferencija će 8. aprila u Beogradu okupiti blizu 200 različitih aktera iz lokalne, regionalne i evropske industrije razvoja video igara, i ponuditi uzbudljiv program i prilike za networking – na čak tri lokacije! Domaćoj zajednici će se predstaviti govornici iz vodećih svetskih kompanija kao što su Google, Outfit7, Epic Games, Focus Entertainment, Fingersoft, Reality Games i mnoge druge.

KO SVE DOLAZI?

Sigurni smo da će svaki tim vaše kompanije ili studija naći nešto zanimljivo, bilo da vam je fokus na edukaciji, umrežavanju ili zajedničkoj izgradnji domaćeg gejming ekosistema.

ZA KOGA SMO NAPRAVILI OVAJ DOGAĐAJ?

For the Win! nije uobičajena gejming konferencija. U pitanju je izrazito međunarodni događaj koji okuplja različite aktere – kompanije i ekosistemske organizacije – sa idejom da razmene iskustva i dobre prakse, inspirišu kolege i utiču na donosioce odluka, kako bi se omogućio najbolji mogući razvoj domaćeg gejming ekosistema, i ostvarili njegovi puni potencijali.

*Događaj je pozivnog karaktera i besplatan za učešće!

Stakeholder module

Celodnevni program u Kinoteci će imati nekoliko segmenata. Nakon održavanja Godišnje skupštine SGA, stejkholderski modul će okupiti predstavnike evropskih gejmig asocijacija, i predstaviti različite načine sistemske podrške razvoju gejming industrije na nacionalnom i evropskom nivou.

Publika će imati prilike da čuje istaknute aktere evropskog gejminga, kao što su Hendrik Lesser (predsednik Upravnog odbora EGDF), Thalita Malago (direktorka italijanske asocijacije IIDEA), Per Stromback (glasnogovornik Swedish Game Industry), David Rabineau (potpredsednik francuske asocijacije SNJV) i Olli Sinerma iz Business Finland.

B2B module

B2B modul programa predstaviće nekoliko zanimljivih tema i studija slučaja:

  • Sanja i Dušan Čežek (Fuch+Dachs) govoriće o razvoju i finansiranju igre Ministry of Broadcast
  • Yves Le Yaouanq iz Focus Entertainment, drugog po veličini francuskog izdavača će govoriti o PC publishing-u
  • Tea Dora i Dejan Zadnikar iz Outfit7 će predstaviti studiju launch-a igre My Talking Angela 2 
  • Prisutnima će se obratiti i Daniel Fischer iz renomirane finske kompanije Fingersoft
  • Program u Kinoteci zaokružiće Attila Szantner iz švajcarske kompanije MMOS, koja se bavi povezivanjem naučnih istraživanja i multiplayer igara

Gamecamp track

Tokom celog dana, poslastica za sve one koji se bave mobile development-om: GameCamp Room!

Sa bogatim programom predavanja i studija slučaja od kompanija kao što su Google, Reality Games, AppsFlyer, kao i domaćih Two Desperados, Nordeus ili GamebizConsulting.

Među predavačima su Mariusz Gąsiewski, Alessandro Valentino, Richard Lakučs i Thiago Nam (Google), Filippos Drogitis i Łukasz Baranowski (Reality Games), Mateusz Bocheńczak (AppsFlyer), kao i iz domaćih kompanija Andrej Kugonić, Lana Čubrić i Božo Janković, a teme će uglavnom pokrivati pitanja rasta, user acquisition-a, optimizacije i marketinga. 

Keynote program

Nakon kraćeg predaha, program se nastavlja u Bitef Teatru sa keynote programom, kome će prethoditi premijerno predstavljanje SGA Godišnjeg izveštaja za 2021. godinu. Lokalne trendove nadogradićemo globalnim, kroz predavanje Next Level: Navigating the New Normal in Gaming  Tobiasa Knokea, vođe odeljenja za gejming u Google-u za EMEA region.

Nakon toga, publici će se predstaviti Nuša Gantar, senior marketing direktorka u Outfit7, a na samom kraju dobićemo uvide “iz prve ruke“ u proces stvaranja jednog od najzapaženijih skorijih projekata koji briše granice između filmske i umetnosti kreairanja video igara i imerzivnih iskustava, na kojem je radila kompanija iz Srbije: 

Vladimir Mastilović, potpredsednik za digitalne ljude pri kompaniji Epic Games i osnivač novosadskog 3Lateral-a govoriće o saradnji na holivudskom projektu Matrix Awakens, i granicama između interaktivnog i linearnog sadržaja. 

#sgaftw party

Nakon ovako inspirativne završnice regularnog dela programa, delegati i gosti konferencije imaće priliku i da upoznaju autentičnu atmosferu beogradske muzičke i “nightlife” scene.

U live koncerte i DJ setu uživaće se u ambijentu čuvenog dela grada lokalno najpoznatijeg pod nazivom “Cetinjska”, tačnije u prostoru nekadašnje pivare Ignjata Bajlonija, Čeha koji je 1855. došao u Beograd.

Družimo se u Dimu, koji možda najbolje opisuju njegovi vlasnici: “Dim gaji kulturu adult-clubbinga. Nije dnevno mesto niti noćni klub. Dim je afterwork, pre-party psihodelični tricnilium, otvoren od 17 do 1 h nakon ponoći.”

Među brojnim gostima iz različitih kompanija, asocijacija i drugih relevantnih aktera evropskog gejming ekosistema, imaćete prilike da slušate keynote predavanja i prezentacije: 

 

Tobias Knoke
Head of Gaming, EMEA Partnership Solutions @Google

Vladimir Mastilović
VP Digital Humans Technology @Epic Games

Nuša Gantar
Senior Marketing Director @Outfit7

David Rabineau
Vice President @SNJV

Yves Le Yaouanq
Chief Content Officer @Focus Entertainment

Mariusz Gąsiewski
CEE Mobile Gaming Lead @Google

Thiago Nam
Senior Growth Manager, Gaming @Google

Lazar Lekić
Superclaster manager @Serbia Innovates

Attila Szantner
Co-Founder & CEO @MMOS

Filippos Drogitis
Growth Manager @Reality Games

Dušan & Sanja Čežek
Creative Directors @Fuchs+Dachs

Alessandro Valentino
Strategic Partnerships Manager @Google

Mateusz Bocheńczak
Senior Account Executive @AppsFlyer

Hendrik Lesser
President of the Board @EGDF

Richard Lakučs
Gaming Growth Manager @Google

Daniel Fischer
Master Chief of Game Campus @Fingersoft

Thalita Malago
Director General @IIDEA

Per Stromback
Spokeperson @Swedish Game Industry

Olli Sinerma
Senior Advisor @Business Finland

Tea Dora
Senior Marketing Director @Outfit7

Dejan Zadnikar
Marketing Strategist @Outfit7

Kristina Janković
Executive Manager @SGA

Berliner

Ovo će biti prvo mesto susreta u četvrtak 07. aprila. Neformalno druženje, upoznavanje i registarcija za sutrašnji dan. (Samo po pozivu, uz RSVP!)

Kinoteka

Nova upravna zgrada Jugoslovenske kinoteke, u renoviranom zdanju, otvorena je za publiku 2014. U prelepom enterijeru nalaze se bioskopske sale, stalna muzejska postavka, biblioteka i direkcija Кinoteke.

Bitef teatar

Bitef teatar je „kultno mesto“ na kom se formirala urbanost prestonice, vežbali stilovi slobode, improvizovao metropolizam. Pozorište razapeto između politike, eksperimenta i cirkusa.

Dim

DIM gaji kulturu adult-clubbinga. Nije dnevno mesto niti noćni klub. Dim je afterwork, pre-party psihodelični tricnilium, otvoren od 17 do 1 nakon ponoći.

GLAVNI PARTNERI

MEDIJSKI PARTNER