ŠTA ČINI FTW! DRUGAČIJOM OD DRUGIH KONFERENCIJA?

For the Win! je nov i jedinstven događaj u evropskom pejazažu razvoja video igara. Posle bogatog prošlogodišnjeg programa, ovog maja sa ponosom predstavljamo drugo po redu izdanje kao dvodnevno iskustvo!

Naš flagship događaj okuplja i profesionalce iz sveta video igara šireg regiona centralne i istočne Evrope, Jadrana i Balkana, kao i neke od vodećih evropskih stručnjaka, donosioce odluka i sve zainteresovane strane za ekosistem razvoja video igara. Premijerno izdanje održano je u aprilu 2022. godine, i uprkos izazovnom trenutku u kome je predstavljeno, privuklo je oko 200 profesionalaca iz Srbije i čitave Evrope.

FTW! se pokazao kao osvežavajući prostor za umrežavanje, razmenu znanja i razgovore o budućnosti evropskih zajednica razvoja video igara.

KO SVE DOLAZI? 

For the Win! je besplatan događaj kome se može prisustvovati isključivo po pozivu, a dešava se na više impresivnih lokacija, u prestonici jednog od najbrže rastućih lokalnih ekosistema za razvoj video igara u Evropi.

Ukoliko ste profesionalaci koji rade u polju razvoja video igara, vodite studio, stejkholderi ste, istraživači ili ste zainteresovani da se profesionalno uključite u domen razvoja igara – javite nam se ako ste zainteresovani da prisustvujete.

Pripremamo četiri zasebna programska pravca, kao i druge prateće aktivnosti, uz učešće više od 30 govornika i govornica i preko 200 profesionalaca iz domena razvoja video igara, kao i sve druge koji su zainteresovani da se priključe našoj rastućoj zajednici.

Zainteresovani ste da prisustvujete događaju? JAVITE NAM SE!

KOMPLETNA AGENDA!

(PREDAVAČI - TEME - LOKACIJE)

KEYNOTE PROGRAM

Kako bi započeli akciju na najbolji moguči način, 25. maja predstavljamo večernji keynote program sa tri neverovatna lidera i liderki naše industrije, iza kojih stoje neke od najprepoznatljivijih kompanija i organizacija na evropskoj, ali i globalnoj mapi razvoja igara. Svakoi od njih će nam pružiti svoju jedinstvenu perspektivu – bilo da je to sa stanovišta razvoja ekosistema, poslednjih trendova u razvoju mobilnih igara, i sve do uvida u najsavremenije kreativne tehnologije.

Jo Twist
CEO @UKIE

Denise Farrelly
Head of Apps & Gaming, EMEA partnerships @Google

Mike Sanders
VP of Creative Technology @Activision/Blizzard/King

 

GAMECAMP x APPHUB

Već drugu godinu zaredom, udružujemo se sa Google-om, koji će 26. maja u glavnu salu Kinoteke doneti svoj specijalni Gamecamp meets AppHub program!

Imaćete priliku da čujete sveže trendove u industriji, Google-ova najnovija unapređenja svojih proizvoda i mnoštvo najboljih praksi u domenu UA, monetizacije, korisničkog iskustva i još mnogo toga. Imaćete brojne mogućnosti da se povežete sa nekim od najboljih talenata koje globalna scena razvoja aplikacija i igara može da ponudi.

AppHub će publici doneti najbolje od “One Google” pristupa sa predstavnicima Google Ads, AdMob, Firebase i Play platformi, kroz jedinstvenu mešavinu ključnih reči na jednoj sceni. Gamecamp će zatim doneti perspektivu industrije kako bi pokrenuo nezavisnu i holističku viziju u svim fazama uspeha aplikacije.

Bez obzira da li ste iskusni developeri i developerke ili tek počinjete, App Hub x GameCamp na konferenciji For the Win! je savršen događaj za vas!

GAMECAMP x APPHUB PREDAVAČI

Mladen Vlašić Industry Head @Google + Marko Spasojevič Senior Game Designer @Outfit7 + Robbie Hopkins Strategic Partnerships Development Manager @Google Play + Vera Tariko Strategic Partner Manager @Google AdMob + Yulia Konchenkova Gaming Growth Manager @Google Ads + Julia Sharikova Gaming Growth Manager @Google + Igor Kurmak Head Of Analytics @Helio + Paweł Dzikowski Lead Game Designer @GameDesire Group + Priyank Badkul VP of Products & Monetization @Tripledot + Michal Hablovic Ad Monetization Lead @Pixel Federation + Andrej Kugonić Head of Marketing @Nordeus + Mariusz Gąsiewski CEE Mobile Apps Lead @Google + Kirill Vaganov Business Development Manager @AppMagic

”STAKEHOLDER” MODUL

Ono šta čini FTW! drugačijom od drugih konferencija iz gamedev domena je njen ekosistemski pristup, kako to često volimo da nazovemo. FTW! ima za cilj da prati šire trendove relevantne za zajednicu razvoja igara, i želi da uključi sve zainteresovane strane, evropska i nacionalna trgovinska udruženja i donosioce odluka, kao i da uveže različite evropske regione.Želimo da istaknemo teme kao što su politike vezane za razvoj igara na evropskom i lokalnom nivou, odnose između akademskog sektora i industrije, i još mnogo toga. Posebno smo ponosni što nam se pridružuju predstavnici svih reprezentativnih udruženja iz industrije – kao što su IGDA, EGDF, ISFE i UKIE – i što u saradnji sa Britanskim savetom organizujemo poseban radni okrugli sto za predstavnike akademskog sektora iz Srbije.

UČESNICI “STAKEHOLDER” MODULA

Jari Pekka Kaleva Managing Director @European Game Developer Federation (EGDF) + Benjamin Seignovert Policy & Public Affairs Manager @Interactive Software Federation of Europe (ISFE) + Natasha Skult Chair-Emeritus @International Game Developers Association (IGDA) + Shahneila Saeed Head of Education @UKIE + Tansu Kendirli Turkish Game Designers, Developers Producers & Publishers Association @OYUNDER + Güven Çatak Founder/Director @Bahcesehir University Game Lab Istanbul (BUG) + Andreea Sava Events Manager @Romanian Game Developers Association (RGDA) + Simay Dinç Founder @Women in Games Turkey + Gorast Cvetkovski President @Macedonian Game Developers Association (MAGDA) + Aleksandar Gavrilović Secretary @Croatian Game Developers Alliance (CGDA)

B2B MODUL

U ovoj programskoj celini ćemo otići dalje od tema vezanih za mobilne igre koje su u fokusu Gamecamp x AppHub programa, i bićemo domaćini predavanja, panela i Q&A sesija sa predstavnicima lokalnih i regionalnih kompanija i studija koji su uključeni i u razvoj“core” igara i pružanje relevantnih i povezanih usluga. Dotaknućemo se odabranih tema iz oblasti poslovnog razvoja, AA i AAA produkcije, studija slučaja i još dosta toga.

SHIFT 2 GAMES – SASVIM NOVI PROGRAM ZA STUDENTE

Naša sasvim nova platforma koja ima za cilj da promoviše i demistifikuje industriju razvoja igara studentima i mladim profesionalcima pokreće se 1. juna ove godine! Činiće je sveobuhvatna onlajn platforma koja će biti “one stop shop” za sve one zainteresovane da se profesionalno uključe u razvoj igara, zatim TV emisiju koja će biti emitovana na regionalnom kablovskom e-sport kanalu, kao i niz događaja koji će našu industriju podjednako promovisati kreativcima i tehnološkim entuzijastima.

Na ovogodišnjoj FTW! konferenciji, okupićemo studente iz cele Srbije koji pohađaju neke od programa i kurseva relevantnih za razvoj igara, i povezati ih sa nekim od vodećih stručnjaka u industriji. Uključujući predstavnike 3 Lateral/Epic Games, Outfit7, Two Desperados, MiTale, Ubisoft Belgrade i mnoge druge!

SHIFT 2 GAMES – PREDAVAČI

Natsha Skult ( CEO @MiTale) +Adam Kovač (Solutions Specialist @3Lateral/Epic Games) + Jovana Filipović (Game Designer @Two Desperados) + Aleksandar Petrović (Senior Tech Artist @Two Desperados) + Đorđe Popović (Associate Producer @Ubisoft Belgrade) + Nikola Damjanov (Lead Game Artist @Nordeus) + Dimitrije Cvetković (Head of Audio @Mad Head Games) + Ognjen Ilkić (Lead VFX Artist @Mad Head Games) + Nenad Tešović (Development Director WoT @Wargaming)

 

 

Vodimo vas na putovanje po našoj prestonici – Beogradu

Konferencija će se održati na pet različitih lokacija, u jednoj od najdinamičnijih prestonica jugoistočne Evrope. Koristićemo multifunkcionalnu konferencijsku lokaciju, pozorište, kreativni centar i zaokružiti događaj druženjem u boemskoj četvrti – sve na međusobnoj udaljenosti od 10 minuta hoda.

Beograd je udaljen 1-2 sata (direktnim) letom od većine evropskih prestonica, i poznat je po svom gostoprimstvu, sjajnom vremenu i otvorenom duhu. U slučaju da odlučite da ostanete duže i uživate u našem gradu do kraja vikenda, sigurno se nećete pokajati.

Bitef

Predivno pozorište koje je nekada bilo crkva postaće hram gamedev mudrosti.

Kinoteka

Preuzećemo sva tri sprata naše glavne lokacije, Muzeja jugoslovenske kinoteke.

Kolarac

Odmah do Kinoteke, “narodni univerzitet” primiće više od 100 studentada i studentkinja zainteresovanih za razvoj video igara, u programu koji je sačinjen upravo za njih.

& JOŠ!

Povešćemo vas u posetu nekim od najboljih barova, klubova i kulturnih lokacija koje Beograd može da ponudi!

ZVANIČNI AFTERMOVIE PROŠLOGODIŠNJE KONFERENCIJE

TEŠKO JE ZAMISLITI SRPSKU GAME DEV ZAJEDNICU I SGA BEZ FTW! KONFERENCIJE.
KAO DA JE ODUVEK BILA TU.

MEDIJSKI PARTNER