Branching Narratives

Playing Narratives 14.05.2021.
Time 17:30
Language English
Location Zoom
Price Besplatno

Branching Narratives

U okviru programa Playing Narratives, koji se odvija od sredine aprila, dvadesettroje učesnika, ali i šira zajednica, već su imali priliku da isprate zanimljiva predvanja o istoriji igranja i gejming tržištu (Dušan Žica), narativnom dizajnu (Mladen Levnaić) i gejm dizajnu (Norbert Varga – Digital Arrow), a ovom prilikom u saradnji sa renomiranom francuskom školom za interaktivne medije Cnam-ENJMIN, sa ponosom predstavljamo predavanje zapaženog francuskog dizajnera igara koji se predstavlja pod psedonimom FibreTigre.

Predavanje naslovljeno Branching Narratives, namenjeno je mladim piscima ili početnicima u pisanju video igara. Obuhvatiće upotrebu narativnog razgranavanja u stvaranju scenarija, kao i neka „stabla“ i metode za rad u ovom polju.

 

Program Playing Narratives zajednički su inicirali Francuski institut i Goethe-Institut u Beogradu, u saradnji sa SGA. Projekat je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.