Nove domaće igre koje uskoro izlaze

Maša Đurić,
Social Media Manager, SGA
31.08.2022.
Ko bi rekao da smo u ovoj godini imali toliko najava i novih objavljenih igara od strane domaćih studija i kompanija? Za vas, na jednom mestu, listamo sve nove naslove.

The Cub – novo poglavlje apokalipse

Beogradski tim „Demagog Studio” poznat po jedinstvenom, međudisciplinarnom pristupu pravljenju video igara, izbacio je dugoočekivani naslov „The Cub”, core igru smeštenu u univerzumu njihove nagrađivane mobilne igre GolfClub: Wasteland.

Očekivanja su velika kada prva igra koju izdate zaradi nagrade, privuče oko izdavača koji je portuju na veće platforme i koja za kratko vreme stekne zagrižene fanove koji cene jedinstven art stil, tailor-made soundtrack, suptilnu kritiku savremenog društva i vrhunski humor.

Demagozi su uspeli sve to da nadmaše i nedavno objavili trejler za njihovu novu igru “The Cub”. Sve što smo obožavali u njihovoj prvoj igri, nalazi se i u novoj, uz nove likove, mehanike i priču. Delimo sa vama trejler, a ovde možete pročitati i razgovor sa Igorom Simićem, osnivačem studija i mozgom operacije.

 

Scars Above – pucačka, akciona avantura

Trailer za Scars Above, izazovnu naučno-fantastičnu pucačku akcionu avanturu iz trećeg lica srpskog gejming studija Mad Head Games, prikazan je svetu na nedavnoj ceremoniji otvaranja Gamescom-a, jedne od najvećih gaming konferencija u Kelnu u Nemačkoj. Igra izlazi početkom 2023. godine i biće dostupna za PC, Playstation i Xbox.

Igra kombinuje zadovoljstvo prevazilaženja izazova i uzbudljivu, zamršenu priču smeštenu u misteriozni vanzemaljski svet. Gledaoci širom sveta su kroz trejler mogli da dožive delić uvodnog dela igre (prolog), kao i da zavire u neke elemente igre.

Igra je već neko vreme u razvoju, a planirano je da izađe početkom 2023. za PC, Playstation i Xbox. Izdavač je Plaion (nekadašnji Koch Media) koji će igru na tržište lansirati pod svojim ogrankom Prime Matter.

 

Highwater – treća igra koja proširuje Golf Club: Wasteland univerzum

Stvari na koje nas je Domagog ekipa već navikla poput prominentnih ex-YU spomenika, prepoznatljive brutalističke arhitekture Beograda, kao i originalne muzike emitovane na “radio stanicama”, nisu izostale ni u ovom multimedijalnom naslovu.

Nakon junaka iz Golf Club: Wastland i The Cub naslova o kojima smo već pisali, sada upoznajemo Nikosa, mladića koji je istrajan u nameri da pronađe bolji život (okruženje) za sebe i svoje prijatelje koje će sakupljati usput na svom opasnom putovanju. Prvo moraju stići do regiona Hightower, a zatim i iza neprobojnih granica Alphaville-a, boreći se sa pobunjenicima i kradući hranu usput. Saznaćemo u decembru kada će Highwater naslov biti dostupan, dok je za sada moguće dodati igru na Steam Wishlist.

 

Nazralath – adventure RPG Euclidean Studios ekipe

Euclidean Studios tim (koji u osnovi čine Stefan Vukašinović, Uglješa Stevanović i Vanja Knežević) već par godina tiho radi na ambicioznom RPG naslovu za PC platformu – Nazralath: The Fallen World. U maju je objavljen prvi trejler pa smo tim povodom i proćaskali sa ekipom.

 

Let Bions Be Bygones – detektivska priča sa distopijske planete Terrahive

Studio Bohemian Pulp već neko vreme radi na svom prvom i jedinom naslovu – Let Bions Be Bygones. Igru je za sada moguće dodati na Steam Wishlist, a mi delimo sa vama trejler, ali i razgovor sa Đorđem Markovićem, idejnim tvorcem i mozgom operacije.

 

100 Worlds – prva PC igra niškog studija Peaksel

Niški studio Peaksel objavio je svoju prvu igru za PC platformu pod nazivom 100 Worlds. U pitanju je “room escape” igra gde igrači moraju da reše niz logičkih zagonetki kako bi glavnu junakinju spasili iz magične knjige u kojoj je zarobljena. Naslov je dostupan na Steam platformi a više o igri čitajte ovde.

 

SpellTome, ručno crtani 2D platformer Tectonic Games Studio ekipe

Tectonic Games Studio (TGS) iz Beograda izbacio je na Steam svoju prvu igru SpellTome. Za sada je moguće dodati je na Steam wishlist-u, a sa Andriom Milivojevićem, predstavnikom studija popričali smo malo o samom projektu.

 

OverNight – uvek je lakše kada podelite strah sa nekim

OverNight je novi indie horor naslov ClickToPlay Games ekipe koji donosi zanimljive mehanike i stavlja akcenat na društveni element. Igru plasiraju za sada samo na Steam-u i to kao Early Access, dok je trenutni primarni cilj privlačenje fanove ovog žanra i formiranje zajednice kako bi zajedno sa igračima gradili igru dalje.

 

Scorn – na Xbox i PC platformama 21. oktobra 2022. godine

Dugoočekivana horor avantura Scorn beogradskog studija Ebb Software igrača baca u napušteni košmarni svet u stanju raspadanja. Okružen neobičnim biomehaničkim napravama, igrača mora da razume logiku sveta i njegovu arhitekturu kako bi napredovao u svom pokušaju da razume gde se nalazi i koja je njegova uloga u grotesknom lavirintu užasa. Igra se može rezervisati već sada na Steam stranici Scorn-a, kao i na Epic Store-u, a više informacija o samoj igri možete pronaći na zvaničnom sajtu.